Изграждането на  6 нови училища и довършване проектите за

...
  Изграждането на  6 нови училища и довършване проектите за
Коментари Харесай

Антон Хекимян: 6 нови училища и 37 нови детски градини ще изградим за софиянци

 

Изграждането на  6 нови учебни заведения и дотъкмяване плановете за още 11 обекта на просветителната инфраструктура е измежду главните му цели, посочи той. Това, по думите му, е изключително необходимо в кварталите с доста млади фамилии и в южните квартали, и е единствената мярка, с която ще се подсигурява поетапното прекосяване на повече учебни заведения към едносменен режим на образование.

 

 

 

“Ще продължим и програмата за съществени поправки и енергийна успеваемост на учебните заведения и детските градини. За развиването на детско-юношеския спорт ще продължим строителството на спортни стадиони и физкултурни салони. Планираме построяването на 6 нови спортни зали в дворовете на учебни заведения ”, разяснява Хекимян.

 

 

До 4 години проектите му включват обезпечаване тук-там за всички деца от 3 до 6 годишна възраст в детските градини. “Това е ясна и постижима цел, която ще осъществим с построяването на 37 нови здания на детски градини. Ще продължим с разкриването на нови яслени групи и независими ясли за децата най-малките деца, при които е главният дефицит ”, съобщи пред хората на регион “Илинден ” претендентът на ГЕРБ-СДС.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР